ALTIN YATIRIMCISININ EL KİTABI 2

1-)FOMC, yakın gelecekte faizlerin yükselebileceğine işaret eden bir tavır alırsa, altın devam eden faizli varlıkların fırsat maliyeti arttığından, satış yönlü tepki verme eğilimindedir.

Ancak, FOMC faiz oranlarının sabit tutmayı planladığını öngörüyorsa, altın yerine faiz bazlı varlıkların fırsat maliyeti düşük olduğundan, altın fiyatları yükselme eğiliminde olacaktır.

Fomc yılda 8 kez toplanır.

Fomc kimdir?

Federal açık piyasa komitesi

ABD ekonomisinin durumunu ve para politikasının durumunu belirler.

 

2-)ABD EKONOMİK VERİLERİ

Amerika da geniş tabana yayılmış veriler büyüme oranları, işsizlik vs. iyiye gittiği durumlarda altın fiyatlarında bir geri çekilme kötüye ilerlediği durumlarda ise altın fiyatlarında artış meydan gelecektir.

Bunun mantığı en basit tabiri ile altının güvenli liman olarak görülmesidir.

 

3-)ARZ VE TALEP

 

4-) ENFLASYON

Yüksek enflasyon oranlarının yaşandığı zaman altında artış düşük enflasyon oranları yaşandığı zaman ise altın fiyatlarında azalış meydana gelecektir.

 

5-)DOLAR

 Dolar ile ters ilişki içerisindedir.

Doğru orantılı azalıp arttığı da mevcuttur.

 

6-)BELİRSİZLİK

Belirsizlik durumlarda altına talep artar ve fiyat da yükseliş meydana gelir.

Belirsizlik kalkdıkca altına olan talep azalır ve altın değer kaybeder.

 

7-)PARASAL GENİŞLEME

Parasal genişleme, para arzını artırmak için menkul kıymet alımına yönelik merkez bankası stratejisini ifade eder.

Finansal kurumları parayla doldurarak, Federal Rezerv gibi bir merkez bankası, bankaları daha fazla para borçlandırmaya ve para arzını artırmaya teşvik etmeyi umuyor. Bu stratejiyi uygulayan diğer merkez bankaları İngiltere Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’dır. Daha büyük bir para kaynağı faiz oranlarını aşağı çeker, bu da yatırımcıları düşük fırsat maliyeti nedeniyle altın almaya teşvik edebilir.

 

8. Devlet Rezervleri (+)
ABD Merkez Bankası gibi merkez bankaları altın ve kağıt paralarını rezerv olarak tutuyor. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Avrupa ülkeleri rezervlerinin büyük bir kısmını altın olarak tutuyor ve son zamanlarda bu rezervler için daha fazla altın alıyorlar. Altın tutan diğer ülkeler arasında Fransa, Almanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz bulunmaktadır. Bu merkez bankalar sattıklarından daha fazla miktarda altın almaya başladığında, altın fiyatlarını artırıyor. Bunun nedeni, para arzı arttıkça ve mevcut altının daha az kıt hale gelmesidir.

Siz de Altın Fiyatları üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ENFLASYON İLE MÜCADELE POLİTİKASI

JAPON YENİ/NORVEÇ KRONU/İSVEÇ KRONU

RUS RUBLESİ